Voor de zesde keer organiseert onze club tijdens de winterstop zaaltrainingen en nemen we met enkele ploegen deel aan het zaalkampioenschap (6 ploegen).  Voor wie niet inschreef voor zaalhockey, is er ook een outdoorprogramma met 1 training en vriendschappelijke wedstrijden.  Deelname aan beide formules is niet inbegrepen in het lidgeld.

De indoortrainingen vinden opnieuw plaats in sporthal Dullaert van het College Ten Doorn in Eeklo (adres Dullaert 40, parking buiten de omheining van het college, aan de straatkant).  Alle teams krijgen twee trainingen van 1 uur, onder leiding van ervaren trainers.

Sportief gezien is in zaal kunnen spelen tijdens de winterstop een luxe.  Naast het feit binnen te kunnen trainen tijdens miezerige en wat koudere maanden, wordt de conditie op peil gehouden en in zaal spelen is zeer bevorderlijk voor techniek en spelinzicht, en met het oog op de 2e outdoorronde die begin maart aanvat, een plus!

Benodigdheden: een volledig gesloten zaalhockeyhandschoen en een zaalhockeystick zijn verplicht.  Net omdat zaalhockey, door de snellere balrol in zaal, technisch veeleisender is dan outdoor-hockey, is controle van de bal heel belangrijk, vandaar dat er met een lichtere en dunnere zaalhockeystick wordt gespeeld.  In zaal wordt niet met outdoor-hockeyschoenen gespeeld: sportschoenen met gladde zool zijn verplicht (dit mag een zaalhockeyschoen zijn, maar tennisschoen is ook OK).

De huidige spelregels indoor vinden jullie hier, en een nuttige briefing met aandachtspunten voor de scheidsen hier.  Een beknopte samenvatting in pictogrammen van de spelregels U7 tot U12 vinden jullie hier