Meer info binnenkort over het indoorseizoen 2019 - 2020...

Vorig jaar klonk het als volgt: voor het derde jaar op rij organiseert onze club tijdens de winterstop zaaltrainingen, nemen we met enkele ploegen deel aan het zaalkampioenschap (7 ploegen) en doen onze jongste leden mee aan het Indoor4Fun (en, nieuw dit jaar, Indoor4Games) programma. Meer info over Indoor4Fun vind je hier.

Door de intense bezetting van alle gemeentelijke sporthallen in de streek, was het opnieuw een uitdaging om een geschikte zaal te vinden, en liefst een met volwaardige afmetingen, om trainingsuren te kunnen vastleggen.  We zijn zeer blij dat de trainingen dit jaar plaatsvinden in sporthal Dullaert van het College Ten Doorn in Eeklo (adres Dullaert 40, parking voorzien), een echte sporthal.  Het schema van de trainingen is geen schema met vaste uren per week per ploeg, gelieve dus zeker goed de uren te noteren.  Het trainingsschema voor de maanden november en december werd intussen in Twizzit ingevoerd en kan daar door iedereen geraadpleegd en ingevuld worden.  Het schema voor januari en februari volgt zo snel mogelijk.

Sportief gezien is in zaal kunnen spelen tijdens de winterstop een luxe.  Naast het feit binnen te kunnen trainen tijdens miezerige en koudere maanden, wordt de conditie op peil gehouden en in zaal spelen is zeer bevorderlijk voor techniek en spelinzicht, en met het oog op de 2e outdoorronde die eind februari aanvat, een plus!

Benodigdheden: een volledig gesloten zaalhockeyhandschoen en een zaalhockeystick zijn verplicht.  Net omdat zaalhockey, door de snellere balrol in zaal, technisch veeleisender is dan outdoor-hockey, is controle van de bal heel belangrijk, vandaar dat er met een lichtere en dunnere zaalhockeystick wordt gespeeld.  In zaal wordt niet met outdoor-hockeyschoenen gespeeld: sportschoenen met gladde zool zijn verplicht (dit mag een zaalhockeyschoen zijn, maar zaalvoetbalschoen of tennisschoen is ook OK).

Een overzicht van de spelregels in zaal vinden jullie hier