Bedankt voor uw interesse in Meetjesland Hockey Club!  Hockey wint op spectaculaire wijze aan populariteit dank zij de spraakmakende prestaties van de Red Lions en Red Panthers, de media-aandacht die daarmee gepaard gaat en talrijke initiatieven om nieuwe clubs op te richten in regio's waar tot dan toe geen hockey kon worden gespeeld.  Maar ook omdat het gewoonweg een keitoffe ploegsport is met de juiste waarden.

Als enige hockeyclub in de regio Meetjesland kunnen wij kinderen én volwassenen de kans geven om hockey, waarin het familiaal karakter en waarden als respect en fair-play centraal staan, te ontdekken en te beoefenen. Zowel meisjes als jongens, kinderen als volwassenen, in de gezonde buitenlucht...

De club werd opgericht begin januari 2014, is aangesloten bij de Vlaamse Hockey Liga en heeft haar thuisbasis voorlopig op een prachtig gelegen recreatiedomein in Eeklo (domein Ithaka, waar ook fitness- en squashclub Sportjoy is gevestigd), waar de club in augustus 2014 een klein kunstgrasveld aanlegde, het eerste in zijn soort in de streek.  Dit veld is intussen veel te klein geworden voor ons almaar groeiend ledenbestand, maar deze situatie zal binnenkort definitief tot het verleden behoren.

Onze club zal normaliter tijdens de maand april 2019 verhuizen naar het Sportpark Eeklo in de Pussemierstraat, waar ook het nieuwe zwembad, vernieuwde sporthal, kleedkamers en nieuwe buitenschoolse kinderopvang gelegen zijn.  Een volwaardig hockeyveld (semi-waterveld) is daar momenteel in aanbouw.  De realisatie van dit hockeyveld was broodnodig voor de verdere ontwikkeling van de club, en het bestuur heeft dan ook samen met de Eeklose sportdienst hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.  Dit nieuwe veld zal ook een betere sportieve omkadering mogelijk maken en een verdere boost geven aan het ledenaantal van de club, die in 2018 de 6e snelst groeiende club op 94 Belgische clubs was (+40%).

Onze familiale club staat open voor alle leeftijdscategorieën, van kinderen geboren in 2014 tot en met volwassenen. Onze leden komen vanuit alle hoeken van het Meetjesland naar het centraal gelegen Eeklo afgezakt om hockey te spelen.

De leeftijdscategorieën in het seizoen 2018 - 2019 zijn:

Kuikentjes (geboren in 2014 en 2013): spelen nog geen competitie, krijgen training aangepast aan het niveau van hun ontwikkeling;

U7 boys & girls (geboren in 2012): spelen 4 tegen 4 in een wedstrijdje van 2 x 20 minuten, op 1/8 van een volwaardig veld (27,5m x 23m);

U8 boys & girls (geboren in 2011): spelen 4 tegen 4 in wedstrijd van 2 x 20 minuten, op 1/8 van een volwaardig veld (27,5m x 23m); tijdens de eerste seizoenshelft spelen de U8 jongens en meisjes mee met hun U9-collega's (zie onder)

U9 boys & girls (geboren in 2010): spelen 6 tegen 6 in wedstrijd van 2 x 25 minuten, op ¼ van een volwaardig veld (55m x 23m);

U10 boys & girls (geboren in 2009): spelen 8 tegen 8 in wedstrijd van 2 x 25 minuten, op een half veld; de eerste seizoenshelft spelen de U10 meisjes mee in categorie U9

U11 boys & girls (geboren in 2008): idem als U10; de eerste seizoenshelft speelt de U11 jeugd mee met de U12 (zie onder)

U12 boys & girls (geboren in 2007): idem als U10

U14 boys & girls – voorheen “kadetten” – (geboren in 2006 en 2005): spelen met 11 tegen 11 op een volwaardig veld (91,4 x 55m)

U16 boys & girls – voorheen “scholieren” – (geboren in 2004 en 2003): idem als U14

U19 boys & girls – voorheen “junioren” – (geboren in 2000 t/m 2002): idem als U14

Senioren (heren/dames, +35, +45, ladies/gents en trimhockeyers): idem als U14

Ploegen worden steeds ingeschreven voor competitie voor een half seizoen: de eerste seizoenshelft of "eerste ronde" is van 1 september tot half november en in januari worden de ploegen dan opnieuw ingeschreven voor de zgn. "tweede ronde", van eind februari tot eind mei.  De club heeft voor de 2e helft van het seizoen 2018-2019 twaalf ploegen ingeschreven voor competitie: U7 boys (twee ploegen, waarbij ook de meisjes voorlopig worden ingedeeld tot wanneer er voldoende zijn om een eigen U7 meisjesploeg in te schrijven), U9 boys (incl. U8 jongens), U9 girls (incl. U8 meisjes), U10 boys, U12 girls (waarin ook U11 girls spelen), U12 boys (waarin ook U11 boys spelen), U14 boys, U14 girls, U16 girls en U19 girls. U16 boys trainen mee met de U14 boys en U19 boys met de Heren. De Herenploeg speelt een doorlopende competitie. 

Naast de competitieploegen is er ook ruimte voor recreatief hockey. Er is een recreatieve werking voor volwassenen of Start2Hockey (beginnende volwassenen die af en toe eens een wedstrijd spelen tegen clubs uit Oost- en West-Vlaanderen of deelnemen aan een tornooi), ook Trimmers genaamd.  

De wedstrijden voor de jeugd vinden op zaterdagvoormiddag plaats, afwisselend thuis en op verplaatsing (hoofdzakelijk in Oost- en West-Vlaanderen, uitzonderlijk in Antwerpen en Vlaams-Brabant).  In afwachting van het grote veld in Eeklo spelen de jeugdcategorieën U10 en ouder hun thuiswedstrijden op het oude veld van Gantoise in de Tennisstraat 13, 9050 Gentbrugge... voor hen is het dus nog even doorbijten!  U7 tot U9 jeugd speelt op het huidige veld in de Zandstraat in Eeklo.

De trainingen vinden voor iedereen altijd in Eeklo plaats, op ons veld.  De tijdstippen van de trainingen staan onder "Sportief" en "Trainingen".

Wat de volwassenen dames betreft die willen leren hockeyen (start2hockey), is er een trainingsmoment op maandagavond.  Volwassen heren die willen leren hockeyen sluiten aan hetzij ook op maandagavond maar zij mogen nadien ook aansluiten bij de Heren die op donderdagavond zullen trainen.

Het seizoen loopt van begin september tot en met eind mei, met een onderbreking van de competitie tijdens de wintermaanden (eind november tot eind februari).  Tijdens die periode wordt deelgenomen aan de zaalcompetitie. De trainingen vinden plaats in de sporthal Dullaert van het College Ten Doorn in Eeklo en de thuiswedstrijden in de ultramoderne zaal MEOS in Maldegem.

Wat de uitrusting betreft: tijdens de proeflessen kan gebruikt gemaakt worden van sticks van de club, maar eens men lid is, dient men zich een stick aan te schaffen  Daarnaast is het dragen van scheenlappen en een mondstuk zowel tijdens trainingen als wedstrijden verplicht.  De club verkoopt sticks, mondstukken, de officiële wedstrijdtenue voor wie competitie speelt, thermoshirts voor op koudere dagen en hoodies.  

De officiële wedstrijdtenue bestaande uit een polo, rok/short en kousen.  Daarnaast raden we de aanschaf van een club-hoodie aan (waarvoor momenteel een nieuwe leverancier wordt gekozen).  Meer info onder "Clubkledij".

Ander hockeymateriaal zoals stickzak, mondstuk, scheenlappen, kledij en hockeyschoenen kunnen aangekocht worden bij onze partner GO Sport in Maldegem (langs de N9, Koningin Astridlaan 3) of in het shoppingcenter Dok Noord in Gent (Dok Noord 7) waar je als lid van MHC een korting van 20% krijgt op alle hockeymateriaal en schoenen, en van 10% op alle andere sportmateriaal.  Je moet wel een kortingkaart kunnen voorleggen die kan worden aangevraagd via de manager van de ploeg.

Voor een antwoord op al uw vragen kan je natuurlijk contact opnemen met ons via het contactformulier of via info@hockeymeetjesland.be.  Hopelijk tot binnenkort!