Bedankt voor uw interesse in Meetjesland Hockey Club!  Hockey is nog steeds een sport die "boomt" en dat hebben we te danken aan de uitstekende prestaties de voorbije jaren van de Red Lions en Red Panthers, en de grotere media-aandacht voor onze sport. En met de Olympische Spelen in Parijs in het verschiet zal dit nog een push krijgen. Het is allemaal koren op de molen van de talrijke initiatieven om nieuwe clubs op te richten in regio's waar tot dan toe geen hockey kon worden gespeeld.  Maar ook omdat het gewoonweg een keitoffe ploegsport is met de juiste kernwaarden: respect en fair-play.  Bekijk zeker ook onze infobrochure.

Als enige hockeyclub in de regio Meetjesland kunnen wij kinderen én volwassenen de kans geven om hockey, waarin het familiaal karakter en waarden als respect en fair-play centraal staan, te ontdekken en te beoefenen. Zowel meisjes als jongens, kinderen als volwassenen, competitief of recreatief, in de gezonde buitenlucht...

BEKNOPTE HISTORIEK & INFRASTRUCTUUR

De club werd opgericht begin januari 2014, is aangesloten bij de Vlaamse Hockey Liga en heeft haar thuisbasis in het Sportpark Eeklo, in een prachtige sportcluster met een nieuw zwembad, vernieuwde sporthal, cafetaria en kleedkamers, tennisterreinen en andere buitenterreinen (en een grote parking!).  In 2024 vierder de club zijn tienjarig bestaan.

Het hockeyveld in het Sportpark werd officieel geopend eind mei 2019.  Het is een semi-waterveld dat zowel droog als beregend kan worden bespeeld en beschikt over ledverlichting. De realisatie van dit hockeyveld heeft de club geen windeieren gelegd.  De aantrekkingskracht van het nieuwe veld is intussen bewezen: in mei 2024 werd voor het eerst de kaap van de 300 spelende leden overschreden.

VOOR WIE?

Onze familiale club staat open voor alle leeftijdscategorieën, van kinderen geboren in 2020 tot en met volwassenen. Onze leden komen vanuit alle hoeken van het Meetjesland naar het centraal gelegen Eeklo afgezakt om hockey te spelen.

WAT HOUDT LIDMAATSCHAP IN?

Wie lid wordt van onze club mag deelnemen aan de trainingen (mei-november en maart-juni) en, mits voldoende opgedane ervaring tijdens de trainingen en dit geldt ook niet voor de kuikentjes, wedstrijden. Een hockeyseizoen ziet er als volgt uit:

De eerste seizoenshelft is van begin september tot midden-november.  De tweede seizoenshelft is van begin maart tot eind mei voor de oudere jeugd en tot eind juni voor de jongere jeugd (tot en met U12). Daartussen liggen de wintermaanden waarbinnen de club een winterseizoen organiseert (dat niet inbegrepen is in het lidgeld), waarbinnen men de keuze heeft: 1 training en mogelijkheid om deel te nemen aan vriendschappelijke wedstrijden, of deelname aan indoorhockey.

Nieuwe leden (vanaf U8, geboortejaar 2017) worden ingedeeld in een aparte Start2Hockey groep, tot ze voldoende basistechniek onder de knie hebben om de groep van hun leeftijdsgenoten te vervoegen.  Op die manier leren ze de skills op hun tempo aan.  In de eerste maanden van zijn lidmaatschap zal een nieuw lid ook nog niet hoeven deel te nemen aan de wedstrijden op zaterdag.  Nieuwe kuikentjes en U7 (geboortejaren 2020, 2019 en 2018) worden wel ingedeeld in hun leeftijdscategorie omdat de niveauverschillen eerder klein zijn.

De wedstrijden voor de jongste jeugd vinden op zaterdagvoormiddag, en vanaf U14 vanaf de middag plaats, afwisselend thuis en op verplaatsing (hoofdzakelijk in Oost- en West-Vlaanderen, uitzonderlijk eens in Antwerpen of Vlaams-Brabant).  Wedstrijden van de Heren zijn op zondag, en van de Dames op zaterdag of zondag.

De leeftijdscategorieën in het seizoen 2024 - 2025 zijn:

Kuikentjes (geboren in 2020 en 2019): spelen nog geen competitie (en hebben dus ook geen wedstrijdoutfit nodig), krijgen training aangepast aan het niveau van hun ontwikkeling met behulp van de MultiSkilzz for Hockey attributen (te vergelijken met Multimove, maar dan eerder gericht naar hockey toe);

U7 boys & girls (geboren in 2018): spelen 3 tegen 3 in een wedstrijdje van 2 x 20 minuten, op 1/8 van een volwaardig veld (27,5m x 23m);

U8 boys (geboren in 2017): spelen 3 tegen 3 in wedstrijd van 2 x 20 minuten, op 1/8 van een volwaardig veld (27,5m x 23m);

U9 girls (geboren in 2017 en 2016): spelen 6 tegen 6 in wedstrijd van 2 x 25 minuten, op 1/4 van een volwaardig veld (55 x 23m)

U10 / U11 / U12 (geboren in 2015, 2014, 2013): spelen 8 tegen 8 in wedstrijd van 2 x 25 minuten, op 1/2 van een volwaardig veld (55m x 46m);

U14 (geboren in 2012 en 2011): spelen 11 tegen 11 op een volledig veld (91,4 x 55m);

U16 (geboren in 2009 en 2010): idem als U14

U19 (geboren in 2008, 2007 en 2006): idem als U14

Senioren (heren/dames, +35, +45, en trimhockeyers): idem als U14

Naast de competitie is er ook ruimte voor recreatief hockey. Er is een recreatieve werking voor volwassenen, ook Trimmers genaamd.  Naast de trainingen speelt een groot deel van de Trimmersgroep ook in de Trimmerscompetitie van de Vlaamse Hockey Liga (6 matchen op een seizoen).  

De trainingen vinden altijd plaats op ons veld in het Sportpark.  Er wordt op techniek en tactiek getraind, maar alle ploegen vanaf U14 hebben op woensdag ook fysische training, aangepast aan de leeftijd van de spelers.  De tijdstippen van de trainingen staan onder "Sportief" en "Trainingen".  Elke ploeg die competitie speelt krijgt twee trainingen per week.  Daarnaast kunnen sommige teams een derde training krijgen, bijvoorbeeld de teams die in op nationaal niveau spelen.  Er zijn geen trainingen tijdens schoolvakanties en feestdagen.

Tijdens de wintermaanden (eind november tot en met eind februari) is er de mogelijkheid om in te schrijven voor het winterseizoen, wat niet verplicht is maar warm aanbevolen om deze lange periode niet stil te zitten.  Er is keuze tussen trainingen en vriendschappelijke wedstrijden outdoor (als het weer het toelaat) en indoorhockey. Voor indoorhockey vinden de trainingen plaats in de sporthal Dullaert van het College Ten Doorn in Eeklo; thuiswedstrijden vinden plaats in de sporthal van Eeklo of in sporthal MEOS in Maldegem.

WAT HEB IK NODIG?

Wat de uitrusting betreft: tijdens de proeflessen kan gebruikt gemaakt worden van een stick van de club, maar eens men lid is, dient men zelf een stick te kopen.  Daarnaast is het dragen van scheenlappen en een mondstuk zowel tijdens trainingen als wedstrijden verplicht.  Alle materiaal (ook stickzak, trainingsshort of -rokje) kan worden aangekocht bij onze partner CHAMPS langs de N9 in Mariakerke (Wijmenstraat 1a).  

De officiële wedstrijdtenue (van het merk REECE) is pas verplicht vanaf U7, bestaat uit een pakket dat verschilt naargelang de categorie waarin men speelt.  Kuikentjes en Trimmers die geen wedstrijden spelen hoeven geen officiële clubtenue te hebben. Meer info op de pagina "Clubkledij".

Nog vragen? Die beantwoorden we natuurlijk graag, stel ze gerust via info@hockeymeetjesland.be.  Hopelijk tot binnenkort!