Meetjesland Hockey Club

hockeynews

Welkom bij Hockey Club Meetjesland

Meetjesland Hockey Club is de eerste en enige hockeyclub in de streek en is steeds op zoek naar meisjes en jongens die willen hockey spelen!  Op onze website vindt u alle info terug over onze club: van trainingstijden tot lidgeld, uitrusting en ploegen, maar ook over events en acties komt u alles te weten, dit alles rijkelijk geïllustreerd met vele foto's.  Bekijk zeker ook ons promofilmpje!

Onze infobrochure ondergaat momenteel een grondige update maar alle informatie vindt u ook op deze website.

Om lid te worden volstaat het om het inschrijvingsformulier op de site in te vullen en wij doen de rest.  Ook voor een proefles of voor de events die de club organiseert wordt via de website ingeschreven.  

Onze leden kunnen, na het opvragen van een login, inloggen en zo via de "My Club" module aan de slag op de respectievelijke teampagina's.

Bedankt alvast voor uw bezoek en hopelijk tot binnenkort op of langs het kunstgras!

Kalender
  June 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Gefeliciteerd!
01/06
Wim Vande Vyver
01/06
Fleur Boerjan
Noteer alvast

Het competitieseizoen 2019-2020 zit er helaas op. 
 
We konden echter op 23 en 24 mei, dank zij de versoepelingen van de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad, onze trainingen hernemen, zij het onder strikte veiligheidsmaatregelen.
 
Nog tot eind juni zullen trainingen worden gegeven tijdens het weekend, voor de onderbouw op zaterdag, voor de bovenbouw op zondag.  Omdat er bij de organisatie van de trainingen veel komt kijken gezien de geldende maatregelen en voor een groot aantal van onze trainers de blok of thesistijd is aangebroken, zal er één training per week worden voorzien voor iedereen (jeugd, Heren, Dames en Trimmers).
 
Er gelden verplichte maximumaantallen voor de trainingsgroepen, die op basis van leeftijd werden ingedeeld.  Het is verplicht om vooraf te registreren voor een training, via twizzit.
 
Ons filmpje met hoe je veilig aankomt, op het veld staat en weer vertrekt na de training, vind je hier
 
Tot zolang er geen verdere versoepeling van de maatregelen wordt aangekondigd dienen de veiligheidsmaatregelen ten allen tijde in acht te worden genomen.  Naast het filmpje vind je deze in handige samenvatting van de hockeyliga ook hier terug. 
 
Een speciaal woord van dank voor het sportief comité dat de voorbije weken hard heeft gewerkt aan de terugkeer, en aan alle ouders die zich opgeven als assistentie-ouder tijdens de trainingen.   
 
Tot slot: stay safe!

Met pijn in het hart zien we ons genoodzaakt om, wegens de huidige dreiging van het Covid-19 virus, onze Night of Hockey, die zaterdag zou plaatsvinden in het Atheneum in Eeklo, uit te stellen.  Alle elementen afwegend komen wij tot de conclusie dat het niet verantwoord zou zijn om de Night of Hockey in de gegeven omstandigheden te laten plaatsvinden.

We blijven de situatie monitoren in de hoop snel een nieuwe datum te kunnen communiceren.  In tussentijd worden de ontvangen inschrijvingsgelden teruggestort.

Tot nader order blijven de hockey-activiteiten in de buitenlucht wel plaatsvinden.

 
Gezien de actuele besmettingsrisico’s op het coronavirus, wenst onze club, samen met de KBHB, VHL en LFH, een aantal adviezen rond hygiëne te formuleren voor de teams, de speelsters/spelers en de scheidsrechters, voor wedstrijden en trainingen.

'HANDSHAKE' VOOR EN NA DE WEDSTRIJD

Bij hockey is het de gewoonte dat de spelers van beide teams en de scheidsrechters elkaar de hand schudden voor en na de wedstrijd, als teken van wederzijds respect. Wij raden aan om dit gedurende de ganse periode van besmettingsrisico te vermijden. Dit kan vervangen worden door een ludiek alternatief. Enkele voorbeelden:

  • ‘stick clap’ : de spelers van beide teams slaan de stick tegen elkaar bij het elkaar kruisen
  • ‘foot shake’ : de spelers van beide teams slaan een voet tegen elkaar bij het elkaar kruisen
  • ‘team yell’ : beide teams lijnen tegenover elkaar op, met de scheidsrechters aan één van de kopse kanten van de oplijning, en elk team roept een ‘oorlogskreet’ naar de tegenstander en de scheidsrechters
  • … wees creatief, maar overleg voor de wedstrijd met de tegenstander en de scheidsrechters!

VIERING BIJ DOELPUNT OF OVERWINNING

Vermijd grote ‘team hugs’ bij het vieren van een doelpunt of overwinning. Probeer eerder afstand te houden, maar vind een andere manier van vieren, met een ‘team yell’ bvb. Laat ook hier uw creativiteit de vrije loop.

TANDENBESCHERMER

Laat uw mondstuk niet rond slingeren, maar berg het op in één van uw kousen of in uw tas, wanneer u het niet in de mond hebt.

DRINKBUS

Drink alleen uit uw eigen drinkbus, deel deze niet met teamgenoten.

Klik op de flyer hieronder om in te schrijven voor onze jaarlijkse get-together!

We vangen binnenkort de tweede outdoorronde aan met een aantal nieuwe teams, wat onvermijdelijk enkele aanpassingen aan het trainingsschema heeft genoodzaakt.  Het nieuwe trainingsschema, dat aanvat in de week van 10 februari, staat onder het menu "Sportief" en werd inmiddels voor iedereen ingevoerd in Twizzit.

Vanaf maandag 20 januari tot en met 14 februari worden nutswerken uitgevoerd in het voetpad en de parkeerstrook in Dullaert. Om veilig te kunnen werken wordt Dullaert een eenrichtingsstraat richting Leikensweg en er wordt een omleiding voorzien via Hendrik Consciencestraat, Euerardstraat en Zuidmoerstraat.  Gelieve hier rekening mee te houden de komende weken.

                                  

SAVE THE DATE - SAVE THE DATE - SAVE THE DATE - SAVE THE DATE

Zaterdag 14 maart (avond)

Onze NIGHT OF HOCKEY, waarvan we reeds aan de 6e editie toe zijn!

Na Wippelgem, Kaprijke en Lembeke strijkt de Meetjeslandse hockeyfamilie in 2020 neer in Eeklo voor zijn jaarlijkse get-together.

Meer informatie volgt maar hou de datum alvast vrij!

De inschrijvingen voor onze paasstages en zomerstage Summer & Fun in juli zijn geopend!

Meer info onder menu Sportief => Stages of klik hier.  Er snel bij zijn is de boodschap want vol = vol!

Bronze Partners
Overig nieuws

 

       

© 2019, website powered by Twizzit.com