Meetjesland Hockey Club

hockeynews.be
Welkom bij Hockey Club Meetjesland

Hockey Club Meetjesland is de eerste en enige hockeyclub in de streek, en is steeds op zoek naar nieuwe meisjes en jongens die willen hockey spelen!  Hier vind je alle info terug over onze club: locatie, trainingsuren, lidgeld, uitrusting en ploegen, maar ook over events en acties komt u alles te weten, dit alles rijkelijk geïllustreerd met foto's. Via deze site kan ook worden ingeschreven voor een gratis proefles en kan men het online lidmaatschapssformulier invullen. Bekijk zeker ook ons promofilmpje!

De elektronische versie van onze infobrochure 2018 - 2019 vind je hier.  

Leden kunnen, na het opvragen van een login rechtsboven, inloggen en zo via de "My Club" module aan de slag op de teampagina van zoon en/of dochterlief.

Bedankt alvast voor uw bezoek en hopelijk tot binnenkort op of langs het kunstgras!

Kalender
  December 2018  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Gefeliciteerd!
Noteer alvast

24 oktober: Halloweentraining

30/31 oktober: cursus Aspirant-Initiator

7 november: info-avond spelregels Indoor (interactief)

10 november: Sticks & Drinks Autumn Edition

19 november: start Indoortrainingen

Wie een hoodie bestelde kan deze vanaf zaterdag 28 januari komen afhalen bij Co'Velo (Peperstraat 3, Eeklo).  Wie nog geen hoodie heeft kan die uiteraard nog steeds bestellen.

Woensdag 21.12 zijn er de laatste zaaltrainingen van 2016.

We verwachten volgende groepen in zaal Van Cauteren:

13u45 - 14u45: U9G - U10B- U12G

14u45 - 16u00: U11B - U12B - U14B

16u00 - 17u30: U14G - U16G

De zaaltraining (ook voor de U19) hervat dan op woensdag 04.01.2017.

Goed nieuws voor alle Telenet / Play Sports abonnees: zondag spelen onze U21 Boys om 13u30 (Belgische tijd) de finale van de Junior World Cup in een vol stadion tegen gastland India. En deze topwedstrijd zal live te bekijken zijn op het Play Sports 5 kanaal van Telenet, dat voor de gelegenheid gratis zal open gezet worden.

Voor de mensen die  voor hun TV geen klant zijn bij Telenet, biedt het bedrijf de wedstrijd in gratis streaming aan op de Play Sports app, met de topcommentaar van Floris Geerts. De Play Sports app is te downloaden via AppStore en PlayStore.

- login: hockey2016  -  paswoord: hockey2016

Tijdens de Sticks & Drinks op 19 november zal er mogelijkheid zijn om indien gewenst, vanaf 10h45, een zaalstick en/of zaalhandschoen te bestellen en verloren en gevonden voorwerpen te recupereren. Eveneens kunnen de mensen die vóór 11 september zijn komen passen, vanaf 10h45 hun bestelde tenues afhalen en betalen (enkel cash!).

Volgende data mogen alvast worden geblokkeerd in ieders agenda:

- vrijdag 18 november INFO-AVOND VOOR NIEUWE LEDEN (19h30) & "COACH THE COACHES"

- zaterdag 19 november STICKS & DRINKS - 3e HERFSTEDITIE

- zaterdag 18 februari 2017 3rd NIGHT OF HOCKEY

Meer info volgt te gepasten tijde...

We kunnen er niet meer omheen nu, de herfst is duidelijk aangebroken! Dit betekent dat we van iedereen verwachten om op training beschermende kledij aan te hebben: een trainingsbroek en een regenjas zijn zeker geen overbodige luxe. De trainingen gaan steeds door bij nat en winderig weer. Afgelasting is er enkel indien het vriest of indien het veld onbespeelbaar is door overvloedige regen of sneeuw.

                 

Wij willen iedereen nog eens wijzen op het belang van sportiviteit en respect; Hockey Club Meetjesland hecht hier veel belang aan zowel op als rond het hockeyveld. Om dit te kunnen uitdragen, adopteert de club de gedragscode die is opgesteld door de KBHB in '10 geboden' waaraan elke speler en alle ouders, vanaf de inschrijving, zich zouden moeten houden.  Het is belangrijk de kernwaarden van hockey, die onze sport zo uniek maken, op geregelde basis in de verf te zetten.  Niet voor niets hangen rond het veld ook de "respect" banners.  Wij roepen al onze leden derhalve op om deze waarden ten allen tijde te respecteren, zowel voor, tijdens als na de wedstrijd en voor, tijdens en na de trainingen.  De club zal niet nalaten in te grijpen bij overtredingen van deze gedragscode.

Ook de ouders spelen een zeer belangrijke rol in de opbouw van sportief gedrag bij jonge spelers. Samen kunnen we fair-play realiseren!!

10 Geboden  die we vorig jaar als eens meegaven maar die nog steeds de norm zijn bij onze club...

  1. Regelmatig aanwezig zijn en op tijd komen (minimum 15 minuten voor aanvang tenzij anders gecommuniceerd)
  2. Verwittigen in geval van afwezigheid en zich verontschuldigen bij laattijdigheid
  3. Fair-play zijn en respect hebben voor de coach, de trainers, medespelers, scheidsrechters en tegenstanders
  4. Serieus meedoen aan alle oefeningen en 100% van jezelf geven
  5. De spelregels respecteren en ze niet moedwillig overtreden
  6. Kunnen erkennen dat de tegenstrever sterker is
  7. Verlies met nederigheid en win met bescheidenheid
  8. Respect hebben voor de vrijwilligers die zich voor jullie inzetten in hun vrije tijd
  9. Respecteer de infrastructuur (het terrein, de kleedkamers,...) en het materiaal dat jullie ter beschikking wordt gesteld
  10. Neem enthousiast deel aan het leven van je club en je team, beleef en bewaak samen het plezier van de hockeysport

De ouders van onze U14 en U16 leden alsook onze Heren kregen een e-mail met een link naar de e-learning cursus theoretisch scheidsrechter. Zoals eerder gemeld dienen de wedstrijden vanaf U14 door één Meetjeslandse clubscheidsrechter te worden gefloten die het theoretisch examen aflegde.  Met de e-learning tool van de KBHB kan van thuis uit geoefend worden en het examen afgelegd.  Wij vragen dat men zo snel mogelijk de mail opent, een account aanmaakt en eraan begint, want volgend weekend gaat de competitie van start (voor de U16 pas op 10 september).  Veel succes!

                                                                      

Alle trainingen zullen aanvangen in de week van 29 augustus, dat is dus op maandagavond (29/08), woensdag (31/08), vrijdagavond (02/09) en zondagvoormiddag (04/09).  De uren per ploeg staan onder het menu "Sportief" en sub-menu "Trainingen", en de indeling van de ploegen onder sub-menu "Ploegen".

Voor wat de competitie betreft: de wedstrijdkalender kan worden geraadpleegd op de website, onder "Wedstrijden".  Let wel: enkel de data zijn definitief, de opgegeven uren zijn nog niet definitief en worden door de hockeybond pas bevestigd aan de clubs in de week voorafgaand aan elke match.  Het is onze secretaris die dan de managers/délégués/coaches een mail stuurt met de definitieve uren.

Alle ploegen behalve U7 en U8 jeugd beginnen aan de competitie tijdens het weekend van 3 en 4 september, de U8 boys beginnen eraan op 10 september.  De U7 boys spelen door een bye op hun eerste speeldag pas op 17 september hun eerste wedstrijd.

Bronze Partners
Overig nieuws

© 2015, website powered by Twizzit.com