Meetjesland Hockey Club

hockeynews

Welkom bij Hockey Club Meetjesland

Hockey Club Meetjesland is de eerste en enige hockeyclub in de streek, en is steeds op zoek naar nieuwe meisjes en jongens die willen hockey spelen!  Hier vind je alle info terug over onze club: locatie, trainingsuren, lidgeld, uitrusting en ploegen, maar ook over events en acties komt u alles te weten, dit alles rijkelijk geïllustreerd met foto's. Via deze site kan ook worden ingeschreven voor een gratis proefles en kan men het online lidmaatschapssformulier invullen.

De elektronische versie van onze infobrochure 2018 - 2019 vind je hier.  

Leden kunnen, na het opvragen van een login rechtsboven, inloggen en zo via de "My Club" module aan de slag op de teampagina van zoon en/of dochterlief.

Bedankt alvast voor uw bezoek en hopelijk tot binnenkort op of langs het kunstgras!

Kalender
  April 2019  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Gefeliciteerd!
Noteer alvast

8 tot 9 april 2019: Paasstage U14-U19

15 tot 18 april 2019: Paasstage U6-U12

TBA in mei: Grand Opening hockeyveld Sportpark

1 tot 4 juli 2019: SUMMER & FUN hockeystage

26-30 augustus 2019: kick-off stage U6 - U16 en kick-off stage U19

Volgende data mogen alvast worden geblokkeerd in ieders agenda:

- vrijdag 18 november INFO-AVOND VOOR NIEUWE LEDEN (19h30) & "COACH THE COACHES"

- zaterdag 19 november STICKS & DRINKS - 3e HERFSTEDITIE

- zaterdag 18 februari 2017 3rd NIGHT OF HOCKEY

Meer info volgt te gepasten tijde...

We kunnen er niet meer omheen nu, de herfst is duidelijk aangebroken! Dit betekent dat we van iedereen verwachten om op training beschermende kledij aan te hebben: een trainingsbroek en een regenjas zijn zeker geen overbodige luxe. De trainingen gaan steeds door bij nat en winderig weer. Afgelasting is er enkel indien het vriest of indien het veld onbespeelbaar is door overvloedige regen of sneeuw.

                 

Wij willen iedereen nog eens wijzen op het belang van sportiviteit en respect; Hockey Club Meetjesland hecht hier veel belang aan zowel op als rond het hockeyveld. Om dit te kunnen uitdragen, adopteert de club de gedragscode die is opgesteld door de KBHB in '10 geboden' waaraan elke speler en alle ouders, vanaf de inschrijving, zich zouden moeten houden.  Het is belangrijk de kernwaarden van hockey, die onze sport zo uniek maken, op geregelde basis in de verf te zetten.  Niet voor niets hangen rond het veld ook de "respect" banners.  Wij roepen al onze leden derhalve op om deze waarden ten allen tijde te respecteren, zowel voor, tijdens als na de wedstrijd en voor, tijdens en na de trainingen.  De club zal niet nalaten in te grijpen bij overtredingen van deze gedragscode.

Ook de ouders spelen een zeer belangrijke rol in de opbouw van sportief gedrag bij jonge spelers. Samen kunnen we fair-play realiseren!!

10 Geboden  die we vorig jaar als eens meegaven maar die nog steeds de norm zijn bij onze club...

  1. Regelmatig aanwezig zijn en op tijd komen (minimum 15 minuten voor aanvang tenzij anders gecommuniceerd)
  2. Verwittigen in geval van afwezigheid en zich verontschuldigen bij laattijdigheid
  3. Fair-play zijn en respect hebben voor de coach, de trainers, medespelers, scheidsrechters en tegenstanders
  4. Serieus meedoen aan alle oefeningen en 100% van jezelf geven
  5. De spelregels respecteren en ze niet moedwillig overtreden
  6. Kunnen erkennen dat de tegenstrever sterker is
  7. Verlies met nederigheid en win met bescheidenheid
  8. Respect hebben voor de vrijwilligers die zich voor jullie inzetten in hun vrije tijd
  9. Respecteer de infrastructuur (het terrein, de kleedkamers,...) en het materiaal dat jullie ter beschikking wordt gesteld
  10. Neem enthousiast deel aan het leven van je club en je team, beleef en bewaak samen het plezier van de hockeysport

De ouders van onze U14 en U16 leden alsook onze Heren kregen een e-mail met een link naar de e-learning cursus theoretisch scheidsrechter. Zoals eerder gemeld dienen de wedstrijden vanaf U14 door één Meetjeslandse clubscheidsrechter te worden gefloten die het theoretisch examen aflegde.  Met de e-learning tool van de KBHB kan van thuis uit geoefend worden en het examen afgelegd.  Wij vragen dat men zo snel mogelijk de mail opent, een account aanmaakt en eraan begint, want volgend weekend gaat de competitie van start (voor de U16 pas op 10 september).  Veel succes!

                                                                      

Alle trainingen zullen aanvangen in de week van 29 augustus, dat is dus op maandagavond (29/08), woensdag (31/08), vrijdagavond (02/09) en zondagvoormiddag (04/09).  De uren per ploeg staan onder het menu "Sportief" en sub-menu "Trainingen", en de indeling van de ploegen onder sub-menu "Ploegen".

Voor wat de competitie betreft: de wedstrijdkalender kan worden geraadpleegd op de website, onder "Wedstrijden".  Let wel: enkel de data zijn definitief, de opgegeven uren zijn nog niet definitief en worden door de hockeybond pas bevestigd aan de clubs in de week voorafgaand aan elke match.  Het is onze secretaris die dan de managers/délégués/coaches een mail stuurt met de definitieve uren.

Alle ploegen behalve U7 en U8 jeugd beginnen aan de competitie tijdens het weekend van 3 en 4 september, de U8 boys beginnen eraan op 10 september.  De U7 boys spelen door een bye op hun eerste speeldag pas op 17 september hun eerste wedstrijd.

De club is verheugd te kunnen melden dat we in zee gaan met de winkelketen GO Sport! GO Sport wordt voor minstens drie jaar partner van onze club en zal ons actief steunen. Vanaf 1 augustus kan je daar al je hockeymateriaal gaan aankopen waarbij:

- jullie als lid van Meetjesland HC een korting krijgen van 20% op alle hockey-aankopen en op alle schoenen

- jullie als lid van Meetjesland HC ook een korting krijgen van 10% op alle andere sportmateriaal

- de club ook beter wordt van jullie aankopen doordat een deel van het totaalbedrag van jullie aankopen naar de club terugvloeit bij wijze van sponsoring.  

Een overzicht van het materiaal dat vanaf 1 augustus te koop is bij GO Sport vind je door hier te klikken.

                                                        

Voorlopig ligt de dichtste GO Sport winkel in Gent, maar wel aan de "goeie kant", namelijk in het recente shoppingcenter Dok Noord (Dok Noord 7), in het noorden van Gent.  We zeggen voorlopig want in 2017 wordt er ook een GO Sport filiaal geopend in Maldegem!                                        

De definitieve ploegensamenstelling die overeengekomen werd met de Vlaamse Hockey Liga voor de eerste helft van het seizoen 2016 - 2017 vinden jullie onder "Sportief" en "Ploegen" en de trainingsuren voor de verschillende groepen onder "Sportief" en "Trainingen".

Het was een fantastische seizoensafsluiter op onze geliefde stek op domein Ithaka: mooi weer, een heel grote opkomst, tornooi voor de jeugd, keurig in tenue, springkasteel, jong en oud genietend van de BBQ hapjes en drank, medailles en bekers voor onze kampioenen, een echte clubsfeer: de ingrediënten voor een meer dan geslaagd event.  De foto's kan je bekijken onder "Foto's" of door te klikken hieronder.

HOCKEY ON WEB

Doe je inkopen via Delhaize.be en spaar mee voor trainingsmateriaal voor onze club!

Goed nieuws: Delhaize.be en de Koninklijke Belgische Hockey Bond slaan de handen in mekaar om de clubs, waaronder onze club, aan nieuw sportmateriaal te helpen.

De HOCKEY ON WEB actie financiert de aankoop van materiaal (Obo set voor keepers, trainingsnet sleep PC, hockeyveldafscheider, hockeydoel, Bola ballenkanon, enz.) dankzij jullie aankopen op Delhaize.be!  Vorig jaar kon onze club dankzij deze actie een mini-doel op de kop tikken... De actie loont dus echt wel de moeite.

De volledige lijst van sportmateriaal vind je hier.

De actie loopt tot 30/06/2016. Leden, niet-leden, vrienden, familie, geef hen allemaal onderstaande code door en shop online!

Hoe werkt het?

1. Doe je boodschappen op Delhaize.be
2. Geef de promocode van onze club HCAX43 in vóór je je boodschappenmand valideert

3. Ga nadien je boodschappen afhalen in een Delhaize naar keuze.

Voor elke aankoopschijf van € 5 schenkt Delhaize.be onze club € 1 voor de aankoop van nieuw hockeymateriaal.

Voorbeeld: indien onze club tijdens de actie €2500 bijeenzamelt schenkt delhaize.be ons een Obo Ogo XS Miniset of een sleepcorner trainingsset met 120 ballen ter waarde van €500!

Onze club kan nieuw materiaal absoluut gebruiken.

Voor het promofilmpje, opgenomen bij (en boven!) onze Gentse buren (winnaars van de actie vorig jaar): https://nl.delhaize.be/nl-be/hockeyonweb

Alvast van ganser harte bedankt voor jullie HOCKEY ON WEB aankopen!

Onze club ondersteunt volledig de compagne "Stick to Fair-Play" van de KBHB.

Respect, fair-play, tolerantie, teamspirit, vriendschap. Ons hockeywereldje is fier op z'n kernwaarden en aarzelt niet om het aan iedereen die het wil horen te verkondigen.

Maar u zal, zoals ons, ook al gemerkt hebben dat deze waarden in onze huidige samenleving meer en meer onder druk komen te staan. Er zijn ook op hockeyvelden gevallen bekend waar respect en fair-play ver te zoeken zijn en daarom werd beslist onze kernwaarden nog eens extra in de verf te zetten met de promocampagne "Stick to Fair-Play".

Fair-play is belangrijk voor iedereen. De federatie, de liga's, de clubs en de leden, allen dragen we een deel van de verantwoordelijkheid tot verdedigen en promoten van deze waarde die ons allen nauw aan het hart ligt.

Enkele maanden geleden werd reeds een filmpje verspreid waarin nationaal keeper Vincent Vanasch in de huid van een hooligan kroop, en nu is er een filmpje waarbij onze Gentse Red Lion Florent Van Aubel een niet zo voorbeeldige papa langs de zijlijn speelt. Respect en fair-play zit in ons hockey-DNA, laat dat zo blijven!

Bronze Partners
Overig nieuws

       

© 2015, website powered by Twizzit.com