Meetjesland Hockey Club

hockeynews

Welkom bij Hockey Club Meetjesland

Hockey Club Meetjesland is de eerste en enige hockeyclub in de streek, en is steeds op zoek naar nieuwe meisjes en jongens die willen hockey spelen!  Hier vind je alle info terug over onze club: locatie, trainingsuren, lidgeld, uitrusting en ploegen, maar ook over events en acties komt u alles te weten, dit alles rijkelijk geïllustreerd met foto's. Via deze site kan ook worden ingeschreven voor een gratis proefles en kan men het online lidmaatschapssformulier invullen.

De elektronische versie van onze infobrochure 2018 - 2019 vind je hier.  

Leden kunnen, na het opvragen van een login rechtsboven, inloggen en zo via de "My Club" module aan de slag op de teampagina van zoon en/of dochterlief.

Bedankt alvast voor uw bezoek en hopelijk tot binnenkort op of langs het kunstgras!

Kalender
  February 2019  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
Gefeliciteerd!
22/02
Maud Laloo
Noteer alvast

11 februari 2019: herneming outdoortrainingen

23 februari 2019: Night of Hockey

8 tot 9 april 2019: Paasstage U14-U19

15 tot 18 april 2019: Paasstage U6-U12

TBA in mei: Grand Opening hockeyveld Sportpark

1 tot 4 juli 2019: SUMMER & FUN hockeystage

26-30 augustus 2019: kick-off stage U6 - U16 en kick-off stage U19

De 1e outdoorronde zit erop, onze U12 boys kroonden zich tot kampioen in hun reeks na winst in een rechtstreeks duel om de titel tegen Indiana.  Onze U9 boys eindigden op een mooie tweede plaats in hun reeks.  Al onze ploegen hebben het beste van zichzelf gegeven, proficiat voor hun inzet en fair-play tijdens de 1e ronde.  Er zijn nu geen outdoortrainingen meer tot nader bericht, behalve voor de Heren en Ladies.

De acht ploegen die ingeschreven werden voor de zaalcompetitie (of Indoor4Fun voor de U8 boys) hebben nu zaaltraining op de uren die vooraf werden gecommuniceerd en elders op de website staan.  We wensen hen een boeiend zaal-intermezzo toe!

Info-avonden spelregels hockey: vrijdag 29/9 en woensdag 4/10

Beste ouders en leden van onze jeugdploegen U14 tem Dames/Heren,

Willen jullie ook graag de spelregels beter leren kennen? Ook soms afgevraagd wanneer een “lange corner” wordt gefloten? En wat betekenen die gebaren die de scheidsrechter allemaal gebruikt?

Wel, we lichten het graag toe tijdens onze twee info-avonden spelregels hockey.  We organizeren er een voor groot veld (U14en hoger) en eentje voor klein veld (U8-U12).

Wanneer?

Op vrijdag 29/9 nodigen we alle spelers en speelsters U14 en hoger uit. En we zouden het fijn vinden mochten hun  ouders aansluiten.  Breng gerust de grote broers, grote zussen, oma’s en opa’s mee. Kortom: alle supporters die regelmatig mee naar de matchen komen.  Onze jeugd zal het examen scheidsrechter afleggen, maar we hebben ook nog ouders nodig die in de loop van het seizoen af en toe eens een wedstrijd van (of samen met) zoon of dochter fluiten.  Vele handen maken licht werk.

Op woensdag 4/10 verwelkomen we graag de ouders en supporters van onze jongere teams (U8-U12). Zij spelen op een kleiner veld en hebben specifieke spelregels.

Waar en hoe laat?

Deze twee avonden gaan door in de eetzaal van de basisschool “De Meidoorn”, Zuidmoerstraat 125, 9900 Eeklo.  Parkeren kan op de speelplaats via de ingang aan de Zuidmoerstraat en wij zorgen ook voor een drankje voor, tijdens en na de uiteenzetting.  Iedereen welkom vanaf 19u45, start om 20u. Om 22u ronden we af en kunnen we nog even bijpraten.

Jij komt natuurlijk ook!

Laat gewoon even weten via de manager/coach van je team of je komt of niet.  Zo hebben we zicht op het aantal personen dat we mogen verwelkomen. Tot dan!

Sportief Comité MHC

De club is verheugd een nieuwe bronzen sponsor te kunnen voorstellen: het bouwbedrijf Meese-Swaelens, gevestigd in Bassevelde.  Wim Meese en Veerle Swaelens zijn de ouders van U11 boy Thias.  Meese-Swaelens is ondertussen een vaste en innoverende partner binnen de bouwwereld geworden.  In bijna 20 jaar bouwde het bedrijf zich op tot een hedendaags en flexibel bouwbedrijf met een 10 tal medewerkers.  De club is Wim en Veerle uiteraard zeer dankbaar voor hun steun aan de ontwikkeling van onze club.  Bronzen sponsor Deloitte verlengde zijn partnership met onze club, waarvoor we hen uiteraard ook zeer dankbaar zijn.  Deloitte Accountancy is marktleider in accountancy en advies aan ondernemers en hun families, snelgroeiende bedrijven en Belgische familiebedrijven.  Daarnaast vermelden we ook nog eens onze andere twee bronzen sponsors die ons dit seizoen steunen, namelijk Travel Plus (reisagentschap uit Antwerpen) en de sportwinkelketen Go Sport, waar al onze leden genieten van een korting.

Tijdens de zomervakantie opende onze partner GO Sport een nieuw filiaal in Maldegem (http://www.go-sport-belgium.be/winkels/go-sport-maldegem en https://www.facebook.com/GoSportMaldegem/.  In de rekken uiteraard ook een hockey-assortiment en de clubkorting die we in Gent kregen geldt vanzelfsprekend ook in Maldegem ook al zijn de nieuwe clubkaartjes momenteel nog niet voorhanden.  Bekijk alvast reeds deze promofolder:

Door de stage zullen er nog geen trainingen zijn in de week van 28.08, behalve voor:

- de U14 boys, op maandag 28.08 van 17u tot 18u15

- de Heren Mineure, op woensdag 30.08 van 20u30 tot 22u00

- voor de U11G-U12G op vrijdag 01.09 van 17u tot 18u15

- voor de U11B-U12B op vrijdag 01.09 van 18u15 tot 19u30 

- voor de U14B op vrijdag 01.09 van 19u15 tot 20u45.

De trainingen zoals vermeld onder 'Sportief', rubriek 'trainingsschema', beginnen dus op maandag 4 september. 

Het bestuur en enkele helpende handen (waarvoor dank!) stak vorig weekend de handen uit de mouwen om onze Bar-ak een grondige opkuisbeurt te geven. We troffen er enkele achtergelaten kledingstukken aan, zie foto's. Wie een kledingstuk herkent mag altijd een berichtje sturen naar info@hockeymeetjesland.be om af te spreken wanneer dit kan worden afgehaald, tijdens de laatste week van augustus of op een ander af te spreken tijdstip. Niet-afgehaalde kledingstukken krijgen een goed doel!

  

De samenstelling van de ploegen voor de 1e ronde van het seizoen 2017 - 2018 werd intussen aan iedereen gecommuniceerd, en is ook terug te vinden op de website.  Het trainingsrooster staat intussen ook op de website, en de uren worden in de loop van de vakantie op de teampagina's opgeladen.  Van zodra de competitiekalender bekend is (eerste matchen op 2 september, en voor U8, 9 september), wordt iedereen verwittigd.  Wij wensen iedereen een deugddoende vakantie, verzorg de conditie en we zien jullie allemaal terug eind augustus!

Op zaterdag konden zowel de U12 girls als de U14 girls de hooggespannen verwachtingen inlossen.  Voor een zeer talrijk opgekomen publiek namen de U12 girls vlot de maat van rechtstreeks concurrent Brugge (11-0) en kroonden zij zich tot kampioen in de reeks.  Na hen speelden de U14 girls een spannende wedstrijd tegen Eclair, die moest gewonnen worden aangezien concurrent Brugge voordien gewonnen had van Roeselare.  Uiteindelijk werd het 2-0 voor onze girls na een evenwichtige match, waarmee ook zij dus de titel binnenhaalden in hun reeks.  Samen met de U10 boys twee weken geleden, speelden dus in totaal drie van onze ploegen kampioen, een hoogtepunt in het nog jonge bestaan van de club.  

Aanstaande zaterdag spelen onze U12 girls en U14 girls voor de titel in hun poule.  Beide teams tellen evenveel punten als hun tegenstanders die zij zaterdag in de ogen zullen kijken, en dat zijn Brugge en Eclair.  Door een beter doelsaldo volstaat een gelijkspel maar uiteraard willen onze meisjes winnen!  Hiervoor rekenen zij echter op jullie steun langs de zijlijn.  Supporters op post dus!  De U12G spelen om 10h30 gevolgd door de U14G om 11h30. Locatie: Stadion Olivier, E Verheyestraat 18 in Knokke.

Ook voor onze andere competitieploegen is het zaterdag de slotspeeldag van het seizoen: veel succes gewenst aan onze U7 boys, U8 boys, U10 girls, U10 boys, U12 boys en U16 boys!

Vorige week verzekerden onze U10 boys zich reeds van de eerste plaats in hun poule: zij versloegen al hun tegenstanders en zijn dus de verdiende kampioen van hun reeks.  Proficiat aan de spelers, coach en trainers!

Bronze Partners
Overig nieuws

       

© 2015, website powered by Twizzit.com